Máte krátké vlasy? Zkraťte i dobu, kterou jim věnujete!
máte krátké vlasy? zkraťte i dobu, kterou jim věnujete!

Máte krátké vlasy? Zkraťte i dobu, kterou jim věnujete!



Pixie, bob, střapaté nebo rovné - krátké střihy jsou pěkné, moderní a některá jejich verze se hodí téměř ke každému tvaru obličeje. Vychutnávejte si všechny výhody krátkých vlasů a starejte se o ně s lehkostí!

Dám vám 5 užitečných tipů, jak můžete snadno svůj krátký účes udělat upraveným a pěkným.

  1. Umývejte je častěji

Tato rada se nemusí zdát příliš logická, protože jste si možná vybrali krátké vlasy, abyste nemuseli trávit mytím a tvarováním svých vlasů zbytečně mnoho času.

Krátké vlasy se však mohou mastit rychleji, hlavně v podzimním - zimním období, kdy nosíme čepice, a proto pokud máte pocit, že nastal čas mytí vlasů (nebo pokud si vlasy rádi myjete při sprchování nebo koupeli), neváhejte. Krátké vlasy schnou rychleji a jejich časté mytí v žádném případě není zbytečná ztráta času.

  1. Prohrábněte se v nich a používejte své prsty

Ke kouzlu kratších vlasů přispívá i co nejpřirozenější vzhled. Zatímco s delšími vlasy by mohlo trvat hodiny udělat střapatý účes přirozeného vzhledu na způsob "takto jsem se dnes ráno probudila", krátké vlasy se nastajlují samy, doslova za několik sekund.

Lehce se prohrábněte ve svých vlasech, Omotejte své pramínky, nebo si je vzadu rozstřapaťte! Bez obav používejte hřeben a kartáč na vlasy vzácněji, vašim krátkým vlasům vysloveně sluší trochu hravé střapatosti.

  1. Opatrně s kulmou a žehličkou

Existují také boby nebo pixie-účesy, které vyžehlené do hladka nebo vlnité vypadají maximálně moderně. Snadno vás může zlákat některý z těchto moderních účesů, ale pokud je to možné, nechte si je na speciální příležitosti, protože přístroje na formování vlasů s využitím vysoké teploty mohou poškodit všechny typy vlasů. Šetřete své vlasy a ušetřete čas, který byste strávili používáním přístrojů na tvarování vlasů.

  1. Rychlé opláchnutí pro nádherný lesk

Kromě bezchybné čistoty a jednoduchého střihu právem toužíte i po lesku. Po mytí vlasů použité opláchnutí octovou vodou nebo vodou s citronovou šťávou je osvědčenou praktikou na dosažení přirozeného lesku a jemnosti. Příprava takového oplachu je snadná: v teplé vodě smíchejte ocet a citronovou šťávu v poměru 2:1 nebo 3:1, a potom s ní opláchněte čerstvě umyté vlasy.

Obyčejné opláchnutí studenou vodou je také dobře známou praktikou na to, aby byly vaše pramínky lesklejší, i když je pravdou, že na podzim se k tomu pravděpodobně přinutíte obtížněji.

  1. Méně je více, nejenom kvůli délce vašich vlasů.

Sotva existuje někdo, kdo si nepřeje, aby se z mytí vlasů stal rozmazlující rituál. Avšak v každodenním životě by se to mělo realizovat velmi rychle, navíc bez zatížení vlasů. Řešení je velmi snadné: méně je více. Vyberte si kondicionér na vlasy, který dokáže hodně a jeho použití je jednoduché a rychlé.

Mým tipem je Manna přírodní balzám vyvinutý zejména na suché a normální vlasy, díky kterému budou vlasy prokazatelně měkčí, hedvábnější, poskytuje pocit hydratace a vlasy nezatěžuje *. Na krátké vlasy z něj stačí už množství velikosti ořechu, nechte ho na vlasech několik minut, potom důkladně opláchněte - a můžete si vychutnávat hedvábný pocit.

*na základě výzkumu mezinárodně uznávané výzkumné laboratoře za účasti 25 žen a mužů a jejich subjektivní zpětné vazby, respondenti si před použitím balzámu umyli vlasy Manna přírodním šamponem na suché a normální vlasy.

Máte krátké vlasy? Dejte nám své vlastní tipy na péči o vlasy!
Doporučujeme Vám následující Manny:

Manna
Produkty podle typů pokožky



Nevíte přesně, která Manna by byla vhodná pro Váš typ pokožky?

Test typu pokožky



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více