Jenom ne kožich!
jenom ne kožich!

Jenom ne kožich!



Věděli jste, že kožešnický průmysl je podle odhadů zodpovědný za úhyn 100 milionů zvířat ročně? Jako ochránce přírody si myslím, že nás nic neopravňuje k tomu, abychom týrali živé tvory!


Už i pomyšlení na to, je hrozné, že na farmách, na kterých se chovají zvířata pro kožešinu, tráví tito tvorové své životy zavření v malinkých klecích. Tato místa jsou někdy tak malá, že než vyrostou, často nemají ani místo k tomu, aby se otočili.

Kožešiny se však nevyrábějí pouze z lišek, jehňat, králíků, norků nebo činčil; jsou mezi nimi i medvědi, leopardi, tuleni, vlci, oceloti, vydry, nutrie, vačice, soboli, veverky, psi, kočky nebo potkani. Těmto nevinným zvířatům se během jejich krátkého života dostane pouze utrpení, a potom jsou zabiti různými krutými způsoby.
Nošení kožešin je neomluvitelné! Odmítněte všechny produkty, k jejichž výrobě nebo testování bylo potřebné týrání zvířat! V některých zemích Evropy, například ve Velké Británii, kvůli mimořádné krutosti už zakázali farmy na chov zvířat pro kožešinu, a dokonce tyto farmy nenajdete ani v Rakousku. Bohužel, většina kožených bund a doplňků, které jsou u nás dostupné, k nám přicházejí z Asie, kde je pojem „ochrana zvířat“ téměř neznámý.

Vím, zdá se, že jako jednotlivec je těžké bojovat proti týrání zvířat na světě, avšak malými kroky můžeme pro lepší život zvířat udělat mnoho i jako jednotlivci! Starejte se o svá zvířata zodpovědně! To znamená, že své domácí zvířátko musíte chovat ve vhodných, prostorných podmínkách, které mají blízko k přírodě a jejich zbytečné, nadměrné rozmnožování řešte jejich kastrací. Pokud si ve svém okolí všimnete týrání zvířat, nahlaste to a upřednostněte výrobky firem, které neprovádějí testy na zvířatech!

Samozřejmě, je snadné o tom hovořit, ale je třeba i konat! Chceme Vám jít příkladem: Manna je první kosmetická značka, která je zaručeně vyrobena bez testů na zvířatech a kterou uznává i společnost Cruelty Free International. Kontrolujeme nejenom naši společnost, ale i naše dodavatele: stojí nás mnoho energie, abychom v případě našich partnerů z Indie, Ghany a Maroka potvrdili, že se vyhýbají testům na zvířatech.

Pokud na obalu výrobku vidíte logo skákajícího zajíce, je to důkazem právě toho. Díky tomu si můžete být jistí, že při výrobě žádné Manny nemusela zvířata trpět! Pokaždé, když používám Mannu, vím, že jsem udělala další krok pro ochranu zvířat.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více