Chtěli byste se stát veganem? Začněte takto!
chtěli byste se stát veganem? začněte takto!

Chtěli byste se stát veganem? Začněte takto!



Máte neustále výčitky svědomí kvůli potravinám živočišného původu? Chtěli byste změnit životní styl a žít uvědoměleji a zdravěji? Potom je veganský způsob stravování určen právě pro vás. Zde je pro vás malá ochutnávka, pokud jste se rozhodli, že se vydáte tímto směrem!

Základem veganského životního stylu je strava rostlinného původu. I když si svou kuchyni nedokážete představit bez masa, vajec a mléčných výrobků, na určitou dobu je dobré to vyzkoušet, protože to má mnoho výhod a je možné, že se vám to zalíbí.

Začneme tím, že díky velkému množství zeleniny a zdravým surovinám bude vaše pleť zářivě krásná. Zelenina a ovoce s bohatým obsahem vody pomohou zachovat hydrataci organismu a velké množství vitaminů a minerálních látek zase odstraní možný nedostatek vitaminů.

Veganský životní styl pomáhá i v tom, abyste se přebytečných kilogramů zbavili přirozenou cestou. Není v tom žádné kouzlo: nebudete konzumovat živočišné tuky a organismu dodáte mnohem víc vlákniny. Potraviny rostlinného původu navíc kromě toho, že jsou stejně výživné a syté, většinou mají menší obsah kalorií, než mléčné výrobky a potraviny živočišného původu.

Pokud přejdete na veganský životní styl, všimněte si i to, že po určité době budete mít více energie. Vyplývá to i z toho, že se do vašeho organismu konečně po velkém množství zpracovaných potravin dostanou čisté suroviny a přírodní rostliny, díky čemu se váš organismus nebude muset zabývat tím, aby se zbavoval konzervačních a jiných umělých přídavných látek.

Jak udělat ten první krok? Začněte připravovat veganská jídla a nápoje! Nemusíte začít těžkými, komplikovanými recepty, jako první stačí připravit váš první zeleninový karbanátek. Uvidíte, že to bude velmi jednoduché a chutné. Zde je například recept na houbovo - cizrnový karbanátek:

Rozmixujte čtyři hrsti cizrny, kterou si předešlý večer namočíte a uvaříte a 8-9 žampionů, potom osolte, přidejte pepř, mletou červenou papriku, česnek a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přimíchejte půl mlýnku na kávu mletých lněných semínek, která budou nahrazovat funkci vajec, tedy spojovat hmotu.

Z hotové hmoty vytvarujte karbanátky, obalte ve strouhance a na pánvi s několika kapkami kokosového oleje upečte. Potom je položte na pečící papír a pečte dále v troubě. Takto se velmi nevysuší a vsáknou méně oleje.

K veganskému životnímu stylu patří samozřejmě i to, že - pokud je to možné - i kosmetické a hygienické přípravky budete používat veganské. Doporučuji vám produkty Manny, ze kterých si mnohé zaslouží uznání veganské. Tyto Manny obsahují pouze čisté, rostlinné složky bez genetické modifikace a jsou bez testů na zvířatech. Celou kolekci naleznete na naší internetové stránce.

Jste připraveni na veganské dobrodružství?

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více