5 omylů o přírodních kosmetických přípravcích
5 omylů o přírodních kosmetických přípravcích

5 omylů o přírodních kosmetických přípravcích



Asi neexistuje jiný druh kosmetických výrobků, o kterém koluje tolik mylných informací, než o přírodních kosmetických přípravcích. Posvítila jsem si na 5 nejčastějších a prozradím vám i to, jaká je v souvislosti s nimi pravda.

Mnozí z vás se mě ptají, jestli předsudky týkající se přírodních kosmetických přípravků mají nějaké opodstatnění. Právě proto jsem se rozhodla, že se budu věnovat tvrzením, které jsem už často slyšela a budu na ně reagovat, abych vám pomohla zorientovat se v moři informací.

Zde je 5 nejčastějších omylů v souvislosti s přírodními kosmetickými přípravky a pravda o nich!

  1. „Přírodní kosmetické přípravky jsou dražší, než ty ostatní”
Pokud vás až do této doby od používání přírodních přípravků odrazovalo to, že jste je považovali za příliš drahé, potom mám pro vás dobrou zprávu: nejenom, že nejsou drahé, ale často jsou dokonce levnější než jejich „obyčejní” kolegové. Důvod je prostý: nepoužíváme umělé přídavné látky, syntetické konzervační látky, barviva, ani žádné chemikálie, a proto při výrobě produktů nemusíme žonglovat s tucty složek. Navíc jsme u některých výrobků, například u esenciálních olejů, omezili i papírové balení, čím chráníme životní prostředí a zároveň snížíme náklady na jejich výrobu.

  1. „Každý přírodní produkt je bez testů na zvířatech”
Mnozí si myslí, že pokud je něco přírodním kosmetickým výrobkem, je automaticky bez testů na zvířatech. Bohužel, není to tak! Možná, že samotná firma testy na zvířatech neprovádí, ale suroviny, s kterými pracuje, mohou být těmto testům podrobeny. Pokud si chcete být jistí, že je daný produkt zaručeně bez testů na zvířatech, potom na jeho balení hledejte logo skákajícího zajíce. Toto logo mohou nosit pouze výrobky, u kterých byl důkladně prověřen každý dodavatel, a bylo zjištěno, že testy na zvířatech nedělají ani společnosti, které vyrábí suroviny na výrobu samotných kosmetických výrobků. Jsem hrdá na to, že Manna disponuje logem Cruelty Free, které to potvrzuje: logo Leaping Bunny naleznete na každé Manně! U nás je ochrana zvířat základní zásadou, která je součástí naší filozofie a které se budeme vždy držet.

  1. „Přírodní kosmetické přípravky neobsahují žádné umělé suroviny”
Pravdou je, že je vždy lepší věci prozkoumat a důkladně si přečíst seznam složek, protože existují i takové „přírodní kosmetické přípravky”, ve kterých naleznete například parfém, který přírodní látkou není. My používáme k provonění Mann pouze 100% přírodní esenciální oleje. Proč bychom používali syntetické látky, když příroda vytvořila ty nejúžasnější vonné kompozice?

  1. „Přírodní kosmetické přípravky nejsou tak účinné”
Pokud už nějakou dobu uvažujete nad kosmetickými přípravky, ale máte obavy, že nebudou tak účinné, jak ostatní kosmetické přípravky, potom byste měli vědět, že označení „přírodní“ vůbec neznamená nižší účinek. Každý výrobek testujeme několik měsíců až let, a pokud už pozitivní výsledek vidím i na sobě, pošlu je do nezávislých, mezinárodně uznávaných laboratoří. Výsledky laboratorních analýz a kontrolních testů mi vždy udělají obrovskou radost: tehdy je oficiální, jak velmi jsou Manny užitečné. Například Luxusní elixír na obličej zmírňuje hloubku a délku vrásek a poskytuje pocit hydratace. Naše čisticí mýdlo na obličej Eben na základě laboratorních testů všeobecně zlepšuje stav aknózní pleti, a navíc pleť dokonale čistí!

  1. „Přírodní kosmetické přípravky se doporučují pouze pro osoby s citlivou pokožkou”
Je mylnou představou, že přírodní kosmetické přípravky jsou pouze pro ty, kteří mají extrémně citlivou pokožku. Produkty bez chemikálií prospějí každému typu pleti. Na paletě Manny naleznete dokonalé produkty, ať už máte mastnou pleť (Mýdlo Eben), suchou (Mýdlo s extra panenským olivovým olejem) nebo problémovou pokožku (COCO mýdlo s mořskou solí). Pro péči o vlasy můžete také najít Manny vyrobené na normální, suché i mastné vlasy.

Pokud byste chtěli cokoliv vědět o přírodních kosmetických přípravcích, napište svůj dotaz do komentáře.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více