3 starověké suroviny, které naleznete i v Mannách!
3 starověké suroviny, které naleznete i v mannách!

3 starověké suroviny, které naleznete i v Mannách!



Léčivé rostliny hrají v životě člověka důležitou roli už od pradávna. Šamani a bylinkářky přisuzovali těmto rostlinám kouzelnou moc a používali je k léčbě těla i duše. Z těchto starověkých poznání jsme čerpali i my v Manně, kde v našich produktech používáme nejčistší výtažky z léčivých rostlin.

Možná vás to ani nenapadlo, ale léčivé rostliny si velmi vážili už první civilizace. Jednu z nejstarších zmínek o léčivých rostlinách můžeme najít na hliněných deskách, vyrytou babylonským klínovým písmem, ve starodávném Egyptě se zase poklady přírody používali jako léky. Na skutečně vysokou úroveň však pozvedlo používání léčivých rostlin čínské léčitelství. Podle jejich filozofie se příčiny onemocnění spojují s narušením harmonie jin a jang a léčivé rostliny jsou zase schopny tuto rovnováhu napravit.

V současnosti, v 21. století, prožíváme renesanci používání léčivých rostlin. Důvod je jednoduchý: toužíme po přírodních léčebných metodách, abychom tak eliminovali škodlivé vlivy prostředí a životního stylu, které nás ničí.
Nyní se však podívejme na 3 starověké nejoblíbenější suroviny, které naleznete i v Mannách! Sáhli jsme po nejstarších tradicích, abychom mohli vám i vaší pokožce dát to nejlepší! Věříme, že se z těchto tradicí můžeme hodně naučit.

Čajovník
Jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších léčivých rostlin světa je čajovník. Z něj vyrobený olej má antibakteriální a protivirový účinek, který lidové léčitelství pozná už několik set let. Jeho používání doporučuji, pokud máte rádi klasickou „vůni čistoty” a toužíte po něžném rozmazlování. Manna 100% čistý přírodní esenciální olej můžete používat nejenom na svou pokožku, ale například i při úklidu nebo na napařování. Tato starodávná léčivá rostlina se stala součástí i našich přírodních mýdel. Vyzkoušejte COCO mýdlo s čajovníkovým olejem, pokud chcete svou pokožku rozmazlovat po koupeli, doporučuji Vulkanicky filtrované bambucké máslo s levandulí a čajovníkem.

Meduňka
Druhou starodávnou léčivou rostlinou je meduňka, která má silný protistresový a mírný zklidňující účinek. Její božská vůně vás zavane na Dálný východ a poskytuje pocit exotického, svěžího života. Meduňka působí na všechny vaše smysly a má povznášející, hedvábnou vůni. Podle tradicí zmírňuje depresi a skleslost a osvěží mysl. Touto specialitou jsme obohatili naše nejpopulárnější mýdlo, Mýdlo s aloe vera a indickou citronovou trávou. Mimochodem, tuto úžasnou léčivou rostlinu je možné použít i zevnitř, existuje velké množství veganských receptů na zelené asijské kari s meduňkou, které vás obdarují autentickou chutí.

Levandule
Třetí a zároveň nejoblíbenější léčivou rostlinou je levandule. Její používání znamená prožívání klidu a harmonie. Po vysušení je dokonalá na provonění prostoru a na odpuzení hmyzu, ve formě esenciálního oleje jsou možnosti použití téměř nekonečné: můžete ji dát do vody do koupele nebo po smíchání s jinými oleji ji můžete nanést i na pokožku. Levanduli má rád každý, a proto jsme s ní začarovali mnoho Manna produktů: vyzkoušejte Vulkanicky filtrované bambucké máslo s levandulí a čajovníkem, COCO levandulové tekuté mýdlo nebo Krémový deodorant s levandulí a čajovníkovým olejem.

Věděli jste, že i samotný čaj se považuje za léčivou rostlinu? Jeho „objevení” se váže k jednomu čínskému císaři, který podle legendy poznal rostlinu tak, že do horké vody v jeho šálku zavál vítr jeden čajový list. Čajové rozmazlování naleznete až ve dvou Manna maskách na pleť: Maska na mastnou pleť se zeleným čajem a Alginitová maska s bílým čajem.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více