Dýně, kouzelná podzimní zelenina!
dýně, kouzelná podzimní zelenina!

Dýně, kouzelná podzimní zelenina!



Dýně na pečení obsahuje všechno, co ztělesňuje podzimní atmosféru: svěží oranžová barva, lahodná, sladká chuť a krémová textura. Ukážu vám nejlepší způsoby jejího použití, díky kterým se může stát tato oblíbená podzimní specialita součástí vašeho každodenního života.

V souvislosti s dýní nás v první řadě napadne potravina, a přitom ji nemusíme dávat pouze na talíř, protože je ideální i na péči o krásu. Většinou už samotná vůně dýně nám zlepší náladu, a pokud si z ní uděláte masku, kromě toho, že se postaráte o svou pleť, od její vůně se dokonale naladíte na podzimní atmosféru. Podívejme se, proč je dýně schopna soupeřit i s těmi nejlepšími kosmetickými přípravky: v první řadě vysoký obsah vitaminů A a C rozzáří a obsah zinku zase pomáhá napravit rovnováhu silně mastné pleti. A pokud vaši pleť dlouho trápilo chladné počasí a silný vítr, potom pro ni bude výživná konzistence dýně skutečným rozmazlováním.

Zde je pro vás nejlepší recept na přípravu dýňové masky:

Dýni oloupejte a upečte, nechte vychladnout, a potom ji rozmačkejte vidličkou. Přidejte 2 polévkové lžíce sójového jogurtu a jednu polévkovou lžíci máku. Hmotu důkladně natřete na obličej, promasírujte, nechte působit 15 minut, a potom opláchněte. Bohaté živiny dýně vyživují, drobná maková zrnka zase příjemně masírují.

Samozřejmě, dýně je i skutečnou podzimní vitaminovou bombou, její použití je univerzální a v kuchyni je největším esem. Pokud z dýně připravíte pouze jeden recept, potom ať je to polévka z dýně na pečení! Ta je moje oblíbená a když ji jednou ochutnáte, může se snadno stát stálým aktérem vašeho podzimního jídelníčku!

Zde je recept na krémovou dýňovou polévku:

Přísady:
2 zralé hrušky
1,5 kg dýně na pečení
2 rajčata
1 pór
2 stroužky česneku
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky soli
čerstvě mletý pepř
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 litr zeleninového bujónu

Hrušky očistěte, vyberte jadérka a nakrájejte na drobné kousky, dýni nakrájejte také. Z rajčat odstraňte slupku a nakrájejte na drobno. Pór umyjte a rozkrojte na polovinu. Česnek roztlačte, přidejte koření a olej a všechno vložte na plech. V předehřáté troubě pečte 45 minut. Když je to hotové, nechte trochu vychladnout, a potom opatrně přilijte zeleninový bujón a rozmixujte mixérem. Když bude mít polévka dokonale krémovou konzistenci, posypte sušenými kostičkami chleba a můžete ihned podávat. Vrch můžete pokapat i 1-2 kapkami olivového oleje.

Když bude vaše pleť od dýně zkrášlená a krémová polévka vás důkladně zahřála, může začít výroba dýňových lampionů! Takto se dostanete do dokonalé podzimní nálady, nemluvě o tom, jaká je to pro celou rodinu dobrá a kreativní zábava! Při výrobě lampionů popíjejte zázvorový čaj, který je skutečnou podzimní lahůdkou a hitem těchto měsíců! Zázvorový čaj má mnoho výhod: léčí, hydratuje a podporuje relaxaci. Všechny jeho blahodárné účinky by bylo těžké vyjmenovat, a proto doporučuji, abyste si připomněli jeden můj starší článek na téma zázvor, který vám přinese ještě víc inspirace. K přípravě zázvorového čaje nastrouhejte zázvor velikosti malíčku a zalijte vroucí vodou. Pokud se vám jeho chuť bude zdát příliš intenzivní, potom nastrouhaný zázvor přidejte k zelenému nebo černému čaji, i takto bude účinný. Už samotná příprava zázvorového čaje bude mít na vás uklidňující účinek.

Účinek dýňových a zázvorových programů můžete zvýšit, pokud do odpařovače přidáte několik kapek 100% čistého, neředěného Manna pomerančového esenciálního oleje, od kterého se úplně dostanete do podzimní nálady.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více